Facebook og spam

Hvis der er noget jeg hader, så er det spam.

For nogle fem-seks måneder siden, begyndte jeg at modtage mails fra Facebook, fra mine venner/bekendte. I et styk tid, har jeg kunne ignorere dem, og bare slette dem. Men så begyndte hype’n om dette Facebook-tingest at komme i hverdag hos mange i min omgangskreds, så næste gang jeg fik invitation, besluttede jeg at blive også medlem.

Det viser sig at folk har for meget af fritid, på deres skoler og arbejdsplader. Det er ren og skær spild af tid. I organisation hvor jeg arbejder, er det blevet forbudt at tilgår facebook servere, og det er jeg meget glad for.

Men det er faktisk ikke derfor jeg skriver denne post. Grund jeg skriver dette er fordi, jeg har lagt mærke til en ting. Efter jeg er blevet tilmeldt Facebook, og nogle af de mange ubrugelige “applikationer”, er jeg begyndt at modtage meget mere spam, på den adresse hvor jeg har facebook profil.

Det er nemlig sådan, at man skal give adgang til private information til udviklere af enhver applikation, hvis man ønsker at bruge denne applikation. Med mange milioner brugere, kan jeg godt se at det er lukrativt for spammere at lave applikationer, for at få fat i brugernes personlige oplysninger.

Det er så spørgsmål, er Facebook oprettet til samle personlige informationer, til at starte med, eller er det bare blevet til det, helt af sig selv. For et styk tid siden, har Politiken trykt også en artikel om Facebook og nogle konspirations teorier, CIA, NSA, FBI og lign.

Selvom jeg ikke synes at NSA eller CIA har brug for Facebook til at indsamle personlige oplysninger, kunne jeg godt se det som et af værktøjer. For her vil man ikke skaffe sig information, her har brugeren af fri vilje skrevet personlige info om sig selv, for hele verden at se.

Jeg vil helst tro, at folk bag Facebook har et eller andet aftale med spammere. Hvis de var i det mindste interreseret at brugernes mail adresse og lign ikke kommer i forkerte hænder, kunne det sagtens lave deres applikation protokoller om, så udvikler ikke kan få fat i brugernes mail adresser.

Jeg hader spam!

Scroll to Top