Skoler mangler penge

I aftes så jeg fjernsyn og så en reportage om de små skoler, der ikke har råd til bøger, materiel, og lign., pga. kommune reform, og diverse besparelser. Bl.a. bliver der nævnt at børn ikke lærer at bruge Microsoft Word og andre Microsoft Office programmer, da skolen ikke har penge til licens aftaler til disse programmer.

Og det er faktisk det, der fanger min opmærksomhed mest. Med den tankegang kommer de sgu heller ikke til at have de penge. For de er faldet i Microsoft-falden! De tænker som Microsoft gerne vil have de sal tænke. Og det er sørgelig.

Vi skal da ikke lære børn i at bruge et specifikt program eller pakke. Specielt ikke hvis man skal tømme skolens pengekasse for at skaffe det. Børn burde læres IT færdigheder, så de har generelt kendskab til IT og med den kan nemt vænne sig i at bruge andre programmer.

Jeg finder det underlig når jeg møder personer, som til daglig arbejder med et program, og de kender den ikke engang. Man flytter et knap to pladser i den ene eller anden side, og så er de helt fortabte, da de ikke kan finde den mere. Katastrofe!

For Word er bare et tekst behandling program. Der er kun så mange måder at skrive tekst på computeren. Der er utal andre tekst behandlingsprogrammer, som er ligeså gode, og endda billigere.

For de skoler der mangler penge, eller som bruger penge på Microsoft licens aftaler, vil jeg da foreslår, at de kigger på OpenOffice. Det er helt gratis alternativ til Microsoft Office pakke.

Børn har ikke brug for mere i folkeskolen! Så kan I bruge de hundredetusinde på bøger og måske lærelønninger, fremfor software.

Scroll to Top