DSB i krise?

I går aftes, står jeg og venter på toget mod København og Lufthavn, på Slagelse stationen. Højtaler annoncere at toget ankommer om et par minutter, men at den vil have et ekstraordinær ophold i Slagelse, på 20 minutter.

Jeg bliver skuffet, men tænker at det er vel i orden, når det nu er DSB man har med at gøre. Jeg finder plads i toget, imens der bliver oplyst om årsagen på forsinkelsen.
Forsinkelsen skyldes, at toget er ved at løbe tør for brændstof. Derfor bliver vi nødt til at vente på den næste tog, InterCityLyn-tog,  som vi kan sammenkobles med og bliver skubbet frem til København af.

Hvis det var en enestående situation, så vil det være ok. Vi er kun mennesker og vi begår alle fejl. Så det kan jo ske, at en eller anden mekanikker har glemt et punkt på check-listen og ikke har tanket toget. Eller hvordan nu det foregår. Men det er ikke første gang dette er sket.

Jeg har pendlet med DSB de sidste 12 år, og i disse år har jeg oplevet lidt af hvert. Men kun på de sidste par år har jeg oplevet at deres tog løber tør for brændstof. Hele tre gange på to år, er det sket for mig at deres tog er løbet for brændstof. Og en enkelt gang, måtte de slukke for lyset i toget, for at spare for energien og dermed brændstof.

Det kan selvfølgelig også være, at årsagen var jo noget helt andet, men at de ikke ville fortælle om det og i stedet brugte denne undskyldning.

Scroll to Top