OnePlus One: erfaring på rejsen

Så har jeg lige haft lejlighed at bruge OnePlus One på rejsen og afprøve den i rollen som alt mulig handy telefon.
Vi tog til Fuerteventura, og der er dejligt varmt og solrigt. Ukendt sted der skal udforskes, og her kommer jo en smartphone i sin rolle, som den perfekte guide og altvidende dims. Så jeg snuppede min OPO fyldte den med lidt apps og strøm og ud gik vi.
En ting jeg lagde mærke til var at lysstyrken på skærmen var ikke imponerende. Ofte søgte jeg skyggen så skærmen kunne aflæses. Og skærmen var ret nem at gøre beskidt. Man er jo i varmen, så der er lidt sved og fedtede fingre. Samtidig at den var med på stranden så der var også sollotion på fingerne.
Batteritid var imponerende dog. På et tidspunkt brugte jeg MapsWithMe app, til at navigere rundt på øen og brugte den vel 5-6 timer, om aften var der stadig 40% strøm på. Så det er imponerende, må jeg sige. Vi brugte MapsWithMe app mens vi kørte i bilen, her brugte den lidt mere strøm men det var til at klare hele dagen. Den var dog op til flere gange langt om at finde vores position. Selvom vi var i ørken og frit udsyn til alle verdens hjørner. Fandt ud af at den stadig foretræk at have forbindelse til Google servere for at hjælpe den på vej til en god sat fix.
Billede kvalitet er også ret god. Fik taget nogle fine billeder. Den var dog langt om at tage billeder i forhold hvad jeg forventede af en, «flagskib dræber». I god lys, læs: sollys, tager den gode billeder. Nat fotografi kan du ligeså godt glemme. Det virker bare ikke. Det har jeg sagt før og det er ikke blevet bedre. Har heller ikke forventet det bliver bedre lige foreløbigt. Men det kan være, der kommer nogle positive ændringer i kamera styrring med udgivelsen af CyanogenMod 12 eller OxygenOS.
Skærmen fik nogle små ridser på ferien, som jeg ikke kan se hvordan de er opstået. Men tænker at det må være sandkorn der er skyld i. Det skulle eftersigene være gorilla glas eller noget i den stil. Men der opstod nogle ridser uden at den var på gulvet og rulle, i hvertfald ikke på ferien.
Alt i alt oplevelsen var positiv med denne telefon. Men software fejl er der den del af af, og forhåbentlig bliver disse løst i nyere udgaver af OS til denne telefon.
Når så alt dette er sagt, efter ferien, tabte jeg telefonen på gulvet. Øv… Skærmen tabte til gulvet, desværre. Den kunne dog stadig visse billedet, men berøringsfladen er kaput. Er i gang med at finde ud af om det kan betale sig at bruge penge, tid og energi, på at få skærmen udskiftet selv. Eftersigende skal man af med mindst 1100,- for at få det lavet. OnePlus One service ser dog ud at være den billigste, men nok ikke den hurtigste løsning. På OnePlus One fora, er der rygter at det tager omkring 5 uger.

Scroll to Top