GratisDNS og mangel på logik i brugergrænsefladen

I sin tid har jeg brugt et hav af forskellige brugergrænseflader på et hav af forskellige platforme og til et gav af forskellige formål. Men det er langt imellem ulogiske og uoverskuelig brugergrænseflader — heldigvis for det.

Forleden skulle jeg til at oprette et nyt domæne… Og det skulle være et .nu domæne.

Jeg valgte at registrere det hos GratisDNS, uden at vide hvorfor. Nok fordi en del folk har talt om det, og jeg aldrig har brugt det før. Så tænkte, at det vil måske være på tide at prøve. Siden er som sådan set funktionel, men ikke logisk, efter hvad jeg ser som logik.

Ok, så jeg har registreret domænet, betalt for det, nu skal jeg vente på at den oprettes. Der gå nogle timer og så er den på plads. Fint nok. Da jeg gerne vil benytte CloudFlare til at have alle mine domæner samlet og let at holde opdateret, så skulle jeg til at ændre i navneservere på GratisDNS, så de henviser til CloudFlares navneservere.

Så jeg logger på med ny oprettet brugernavn, og går ind i DNS indstillinger… jeg kan se navneservere 4 af dem, og alle er GratisDNS servere, som jeg også har forventet at det er. Jeg kan tilføje nye, men ikke slette eksisterende. Ok, så jeg tænker, måske hvis jeg tilføjer nye, så kan de andre slettes efterfølgende. Men nej… det kan stadig ikke lade sig gøre at slette GratisDNS navneservere.

Så søger jeg på nettet efter en løsning, og finder en anden bruger der havde lignende oplevelse og han kunne vist lave om på det i WHOIS-register. Jeg mindes at have set WHOIS punkt i menuen, så jeg skyndte mig der inde… men nej, heller ikke her kan man rette i det. Det er kun til at slå info op. Der er også en der hedder noget med non-public WHOIS, tænker måske det er der i… nope…

Jeg gør mig klar til at skrive til dem, for nu gider jeg ikke bruge tid på det mere. Og så på deres kontakt side, kan jeg se link til “wiki” siden… Der inde kan jeg så også se noget WHOIS info. Klikker der inde, taster mit domæne ind, og sjovt nok, ja der kan man godt ændre navneservere på denne side.

Lidt klik her og der, så er det gjort, har ændret til CloudFlare navneservere. Men det undre mig bare at denne side er begravet ind under support > kontakt > wiki > whois kontrolpanel.

Der burde være mere oplagte steder at lægge den ind under. F.eks. brugerens indstillinger eller under DNS eller de enkelte domæner. Men ok, det vigtigste er at jeg har fundet det og ændret det.

Scroll to Top