Skift til Ubiquiti

Så nu er vi faldet på plads i det nye hus, og når al forarbejde er gjort med at flytte ind og gøre det til et hjem, er tiden kommet til lidt luksus.

Far vil gerne have noget ordentlig netværk i huset, både trådet og trådløst. Der er 4 rum, hvor der allerede er 2 udgange i hvert rum, der levere 1 gigabit trådet netværk. Da det ikke er lavet af mig, er jeg ikke sikker på om kablerne er CAT5e eller CAT6*.

Der er også et switchpanel i teknik rummet i skabet hvor der er fyr til opvarmning. Det er ikke helt ideelt placering, da skabet er lukket og der kan godt være varmt i skabet, på grund af mangel af luft udskiftning. Så ideen er at jeg vil på et tidspunkt udskifte hele trådet netværk med CAT6 eller endda CAT7 kabler, så man godt kan sprede netværk grej, hvis der er behov for det, uden at det gå ud over hastighed. Men det er ikke noget der presser pt., 1Gbit er helt fint for nu.

Switchpanelet har jeg tænkt mig at flytte på loftet, hvor også resten af netværk opsætning vil være. Tanken er at en rackskab (6-9U) skal holde al udstyr lukket og kølet. For at slippe for at have det i huset, og optage plads samt generere varme/støj. Så vil loftet være en god placering.

Til denne har jeg valgt udstyr fra Ubiquiti. Alt fra router, switche til access points og kameraer.

Af udstyr fra Ubiquiti har jeg nedenstående pt.;

  • 1x Unifi Dream Machine Pro med 4TB disk
  • 1x 8-port PoE switch
  • 1 x16-port PoE switch
  • 1x G3 Flex kamera
  • 1x G3 Pro kamera
  • 2x Unifi AcessPoint Pro

Alt spiller ret godt sammen, og er nemt at sætte op. Der vil nok i nærmeste fremtid komme en eller to kamera yderligere på, så hele område omkring huset er dækket ind.

Netværket er ret stabil, selvom jeg af og til modtager en notifikation på telefonen, at Dream Machine Pro er blevet koblet fra og til igen. Er ikke sikker på hvad det skyldes, da jeg ikke oplever udfald på netværket.

Så det kan være software bug, eller en kortvarig afbrydelse af et eller andet art. Om det er udbyderen eller mit udstyr der driller ved jeg ikke. Som sagt, det er ikke det helt store udfordring da jeg ikke mister forbindelsen til det store internet.

Det der irritere mig lidt er, at Dream Machine Pro er ret følsom hvilke diske den vil acceptere. Jeg havde lidt ubrugte diske, som jeg har forsøgt at sætte i, og give dem ny formål, men den acceptere dem ikke. Eller, den genkender dem ikke i web interface, men disken bliver genkendt af det underliggende system (baseret på linux) og der kan sagtens optages på disken. Så det er nok tale om en bug af et eller andet art. Ubiquiti har modtaget min ticket med forklaring af fejlen, og de skrev at deres team vil kigge på det. Så det kan være dette bliver fikset på et tidspunkt. Kan samtidig læse mig frem til at det har noget at gøre med SMR diske, som ikke er understøttet. Jeg mener dog ikke at mine diske er af slagsen SMR, men kan ikke vide mig sikker. Der er åbenbart også en beta version af deres Protect software kontroller, som siges at være ret god, i det at den fikser en hav af små og store bugs. Så måske bliver det muligt at bruge flere forskellige diske.

Version 1.8.0 af firmwaren er blevet frigivet, og dette ser ud til at have fikset udfodringer med diske, som jeg har skrevet om ovenfor.

Det jeg elsker mest ved Dream Machine Pro, er at jeg kan slippe helt for udbyderens router, da Dream Machine Pro så er min router. Der slipper jeg for at have ekstra udstyr i huset, og så har jeg desuden også mere kontrol over det.

Indtil fornyligt var Unifi Protects (video overvågning software) bevægelse teknologi lidt ustabil i det jeg godt kunne bevæge mig gennem hele billedet uden at bevægelse blev opfanget. Men for et par dage siden er der kommet en update, der har gjort det meget bedre.

Scroll to Top