WD MyBook World Edition firmware upgrade

Der er mange raporter fra brugere af WesternDigital My Book World Edition II som ikke kan bruge deres enhed for backup sammen med TimeMachine på Mac OS X 10.7 (Lion).

WD har udgivet en firmware som fikser denne problem, men åbenbart har de glemt en lille detaljer. Man kan ikke uploade firmwaren på enheden. Jeg har en ven som i flere uger har hentet firmware fra WD’s hjemmeside, men han kunne ikke opdatere sin enhed. Så ringede han til mig, for at se om jeg kan hjælpe. Efter et par forsøg, så det ud til at upload af firmware blev afbrydt, inden den overhovedet begynder.

Så gik jeg på nettet for at en finde løsning. Tænkte der måtte være nogen med en løsning. Og der var mange “løsninger”, ingen af dem virkede dog. En løsning er at opdatere/indtallere netatalk service po enheden, gennem SSH. Det gjorde vi, og TimeMachine virkede. (http://mybookworld.wikidot.com/netatalk2-2-on-whitelight)
Der er dog en anden problem med denne løsning. Detter ændrer kun i servicen til kommunikation, men opdatere ikke firmware, som indeholder sikkerhedsmæssige opdateringer. Min vens firmware var fra 2009, så der er sket en del ting siden, men det var out of reach for ham. Derfor gravede jeg lidt mere.

Jeg så at det var PHP som er backend for webinterface, of derfor ville jeg kigge lidt på indstillinger af PHP. Havde en mistænke om file upload size variablen. Tjekke filstørrelse af firmwaren. Den er på 55MB. Med SSH loggede jeg mig ind på My Book, og tjekkede værdier i /etc/php.ini på enheden. Sjovt nok, det var her jeg fandt fejlen og løsningen. Der kan ikke uploades filer som var større end 48MB. Gik straks i gang med at ændre /etc/php.ini værdier.

Så de gamle værdier her under…

  • upload_max_filesize = 48M
  • post_max_size = 48

Er blever erstatet med disse…

  • upload_max_filesize = 70M
  • post_max_size = 70M

Efter en genstart, så ændringer kunne træde i kraft, kunne vi uploade og opgradere til den nyeste firmware. Hvor efter, alt fungerede som det skal. Det ser simpelt nok ud, men dette er ikke noget for almindelig brugere, desværre. Men det er stadig den mest rigtige løsning. Man, det kan være at WD nu kender fejlen, og udgiver en ny fiks, som fikser denne begrænsning, så folk kan opdatere til den nyeste version.

Detaljer for terminalen

Detaljeret kommando beskrivelse info, om ændringen af /etc/php.ini, man skal også bruge vi tekst editor, som ikke er helt så bruger venligt. 🙂
Sørg for at SSH adgang er aktiveret i webinterface.

  1. Ã…ben terminalen og skriv ssh root@<IP_TIL_DIN_ENHED> den vil spørge til password, dette er som standard welc0me. (dette et nul og ikke o)
  2. vi /etc/php.ini — for at åbne filen.
  3. tryk på ESC efterfølgt af i — for at aktivere indsættning/insert af tekst
  4. efter man har fortaget ændringer tryk på ESC igen, for at deaktevere indsættning.
  5. :w for at gemme ændringer
  6. og til sidste :q for at lukke filen og tekst behandligsprogram.

Nu skal MyBook genstartes og så er den ellers klar til opgradering af firmware.

Automatisk opgradering virker ikke, da den ikke finder nogen nye firmware. Så det kræver at man vælger manuel opgradering process, og henter firmware fra wdc.com (http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=118&lang=en)

Så skulle det hele virke. 🙂 Nemt ikke … not…

For English translation click here :: http://translate.google.com/translate?js=n&sl=auto&tl=english&u=http://nihad.dk/2012/03/17/wd-mybook-world-edition-firmware-upgrade/

Scroll to Top