Hacke sig til togbillet

Eftersom jeg til daglig bruger et par timer på toget, når jeg keder mig eller ikke kan slappe af i toget, pga. passagerer som ikke viser hensyn til andre passagerer i toget, kan jeg godt finde på at sniffe lidt hvad der gemmer sig i luften af elektroniske bølger.

Det kan være jeg leger lidt med Bluetooth og mobil eller computeren, og nogle gange finder man masser spændende ting.
En eksempel er, DSB’s mobile billet printere. Dem render konduktør rundt med, og det er faktisk Bluetooth-enheder. Man kan meget nemt tilgår dem og gætte sig til “pass code”. Flot DSB!

Dette gælder også printere på deres salgsvogne.

Så i princippet, når man har parret sig med denne enhed, mobilen genkender den som “printer enhed” og hvis man havde et program, som kunne sende til printeren, kunne man så også udskrive selv en billet.

Det skal siges, at dette er kun teoretisk, da jeg ikke havde prøvet det i praksis. Det vil nok også være lidt svært at forklare konduktøren, hvorfor min billet hænger om hans bælte — Med mindre man er David Blaine?!

Tror jeg vil en dag, når jeg har min computer med, prøve at spørge togpersonalet om jeg ikke kan prøve, bare for at se om det kan lade sig gøre.

Scroll to Top